Vi skyddar dig och din identitet

Du får en krypterad förbindelse till våra servrar i Norge. Det innebär att all trafik från din dator till internet går via Norge, i krypterad form. FRA ser bara att du ansluter till våra servrar i Norge, och kan inte se vad du gör på internet. Vi lagrar inte några personuppgifter som gör att det går att identifiera dig. Om IPRED-jägarna skulle vilja veta vem som gjort vad från Surfsafe så kan vi inte lämna ut det. Helt enkelt därför att vi inte vet.

Datalagringsdirektivet gör att din operatör i sverige måste lagra uppgifter om vad du gör på internet. Det enda de, liksom FRA, kommer se är att du ansluter till vår tjänst. Vilket är fullt tillåtet.

Efter att FRA-lagen röstades igenom har vi gått och funderat på hur vi kan hjälpa svenskar att undvika FRAs övervakning. Sedan har det bara tillkommit lagar som gör anonymiteten ännu mer angelägen. En höstkväll fick vi så iden om att starta en anonymiseringstjänst, som går förbi FRAs övervakning, samtidigt som den garanterar att dina personuppgifter inte kommer ut.

Norge är väldigt negativt inställt till FRA-lagen, vilket gör det till ett tryggt land att ha servrar i.

Se t.ex.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article4388595.ab
http://sydsvenskan.se/sverige/article363012/Norge-rasar-mot-FRA-lagen.html
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1199025&from=tipsa