Varför behöver man vara anonym?

Vi arbetar för att skydda din integritet på internet. Man behöver absolut inte vara en brottsling för att värna om sin integritet på internet. Det finns många bra anledningar till att man vill undvika att röja sin identitet. Vi tycker att det är en självklarhet att du ska kunna bevara din anonymitet på nätet, oavsett om du tänker starta en anonym blogg, dela med dig av din musik till vänner eller göra något annat som du inte vill att staten ska se. Eller helt enkelt bara ha en nagel i ögat på makthavarna.

Vi tror att det svenska samhället har gått alldeles för långt i övervakningen av sina medborgare. Den 1 december 2009 kopplades FRAs kablar in, IPRED gör att alla svenska medborgare kan råka ut för grundlösa hot från skivindustrin samtidigt som datalagringsdirektivet gör att information om all kommunikation måste lagras en viss tid. Övervakningslagarna börjar bli så många att till och med politikerna inte kan hålla reda på dem.

I ett fritt samhälle skall medborgaren betraktas som oskyldig tills motsatsen har bevisat. Landsöversvepande, massiv övervakning har historiskt förknippats med dystopier som 1984, Sovjetunionen och Östtyskland. Demokratier bygger däremot på individens rätt till personlig integritet, på nätet likväl som inom övriga delar av samhället.